Καρυδόπιτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 - 12
Karydopita

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 3 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντρο-κοπανισμένη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 160γρ σοκολάτα γάλακτος (τριμμένη με το χέρι)
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κοφτή κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. baking powder
Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • Το χυμό από μισό λεμόνι

 

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά μέχρι να φουσκώσουν 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, το αλεύρι με το baking powder και στο τέλος την καρυδόψιχα με τα αρωματικά.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά.

 

Για το σιρόπι:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Σε 5 λεπτά από την πρώτη βράση, αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά.

 

Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε στην φόρμα για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια κάνουμε τρυπούλες σε διάφορα σημεία της με ένα λεπτό ξυλάκι και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με μία κουτάλα.

 

Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει τελείως (30 – 40 λεπτά) και την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Ζάχαρη Κανέλα Καρυδόψιχα Λεμόνια Μοσχοκάρυδο Μπέικιν πάουντερ Σοκολάτα Σοκολάτα (γάλακτος)

Σχετικές Συνταγές