Μπισκότα με φρέσκα σύκα και αμύγδαλα

Υλικά
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. βούτυρο, μαλακό soft
- 1 αβγό
- 2 φλ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. σύκα φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. αμύγδαλα, τριμμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο, χτυπάμε, και στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε τα σύκα και ½ φλ. αμύγδαλα, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια.
Παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας 2,5 εκ. απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
Πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες και από κάτω.
Αφαιρούμε τα μπισκότα από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.