Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Ntomates gemistes me pligoyri feta kai motsarela

Υλικά

  • 8 ντομάτες μέτριες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα κατσικίσια, τριμμένη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Κόβουμε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια.

Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, το βάζουμε στο μούλτι, πολτοποιούμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες, τοποθετούμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω σε κάθε γεμισμένη ντομάτα.

Βάζουμε τις ντομάτες στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 12 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Δυόσμος Ελαιόλαδο Ζάχαρη Κρεμμύδι Μοτσαρέλα Ντομάτες Πάπρικα Πιπέρι (Μαύρο) Πλιγούρι Σκόρδο Φέτα (κατσικίσια)

Σχετικές Συνταγές