Σουβλάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα σε αρωματικά μπαχαρικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12 σουβλάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyvlakia kotopoylo marinarismena se aromatika mpacharika

Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, κοπανισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 μοσχολέμονα, το χυμό και το ξύσμα 
  • 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Κόβουμε σε μέτρια μακρόστενα κομμάτια τα φιλέτα κοτόπουλο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα, το κρασί και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, φροντίζοντας τα υλικά να πάνε παντού.

Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στο γκριλ.

Βγάζουμε το μπολ με το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο, αφαιρούμε το κρεμμύδι και περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια για σουβλάκια.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντκολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε επάνω τα σουβλάκια κρατώντας μία απόσταση μεταξύ τους για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο και από την άλλη πλευρά.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές