Λεμονάτο σορμπέ πεπόνι

Υλικά
- 300 γρ. νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- μερικά φύλλα δυόσμου
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια πεπονιού στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Βγάζουμε το παγωμένο σιρόπι από το ψυγείο, προσθέτουμε τη γλυκόζη ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ με τον πολτό πεπονιού.
Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Παγώνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής. Εάν δε διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα φαρδύ και ρηχό μεταλλικό σκεύος.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ανά 1 ώρα βγάζουμε και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη, αφρατεύοντας το σορμπέ και σπάζοντας τυχόν κρυσταλλάκια, που έχουν σχηματιστεί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 - 5 φορές.
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.