Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά
Για 3 βάζα ( 250 γρ. / βάζο):
- 900 γρ. ζάχαρη
- 1 κιλό βερίκοκα, ώριμα, χωρίς τα κουκούτσια
- 250 ml νερό
- 1 λεμόνι, το χυμό και τη φλούδα του
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1500C.
Σε ένα ταψί απλώνουμε τη ζάχαρη, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ζεσταθεί καλά η ζάχαρη.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, το νερό, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και τις φλούδες.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι το φρούτο να αρχίσει να μαλακώνει.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζεστή ζάχαρη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και βράζουμε τη μαρμελάδα για 20 -25 λεπτά ξαφρίζοντας την επιφάνεια όποτε χρειάζεται.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα για 5 λεπτά να κρυώσει.
Στη συνέχεια γεμίζουμε πλυμένα, αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε ερμητικά και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα εντελώς.
Μόλις κρυώσει, αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε σκιερό, δροσερό μέρος για μήνες.