Δροσερό γλυκό με σπιτικό ζελέ δαμάσκηνο, σαντιγί και αμύγδαλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Drosero glyko me spitiko zele damaskino santigi kai amygdala

Υλικά

  • 2 κιλά κόκκινα δαμάσκηνα
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 φλ. αμύγδαλα ανάλατα, θρυμματισμένα
  • 50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
  • φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε, κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα, τα καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά.

Στραγγίζουμε.

Τοποθετούμε τα βρασμένα φρούτα λίγα-λίγα σε ένα τρυπητό και από κάτω βάζουμε ένα μπολ. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε να βγει και να πέσει ο χυμός στο μπολ.

Αφήνουμε κι άλλο να στραγγίσουν τα φρούτα για 30 περίπου λεπτά.

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

Βγάζουμε 400 γρ. χυμό από τα δαμάσκηνα, τον οποίο επιστρέφουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφού στραγγίσουμε καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να διαλυθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε κατά τα 2/3 4-6 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Εντωμεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.

Γεμίζουμε με τη σαντιγί τα ποτήρια με το ζελέ και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την τριμμένη κουβερτούρα.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμύγδαλα Αμύγδαλα (ανάλατα) Βασιλικός Δαμάσκηνο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Ζελατίνη (φύλλα) Κουβερτούρα Κρέμα γάλακτος (light) Λεμόνια (χυμός)

Σχετικές Συνταγές