Κουλούρια με μαστίχα και πετιμέζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 30 κομμάτια
Koulouria me masticha kai petimezi

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. πετιμέζι
  • 1 κ.κ. κανέλα
  • 1 κ.κ. ζάχαρη
  • 2 σφηνάκια μαστίχα λικέρ  
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 2 κ. κ. σόδα
  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βράζουμε σε 1 φλιτζάνι νερό και σε χαμηλή φωτιά την κανέλλα με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και αφήνουμε το κανελόνερο στην άκρη.

 

Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το πετιμέζι με το λάδι. Προσθέτουμε το κανελόνερο, το τσίπουρο, τη μαστίχα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και ομοιογενής.

 

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Πλάθουμε μπαστουνάκια και σχηματίζουμε στρογγυλά κουλουράκια διαμέτρου 3 εκ. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

 

Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Ελαιόλαδο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κανέλα Λικέρ μαστίχα Πετιμέζι Πορτοκάλι Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές