Σπιτικό παγωτό βερίκοκο χωρίς παγωτομηχανή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Spitiko pagoto verikoko choris pagotomichani

Υλικά

  • 8 μέτρια βερίκοκα + 2 επιπλέον, κομμένα σε φέτες για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη για τα βερίκοκα + 2 φλ. ζάχαρη για το παγωτό
  • 4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αβγών + 1 ολόκληρο αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • φύλλα δυόσμου, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.

Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα βερίκοκα με το εσωτερικό τους προς τα κάτω.

Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα βερίκοκα σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει, όχι να βράσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών, το αβγό και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει, αλλά προσοχή να μη βράσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή πολύ δυνατά με τον αβγοδάρτη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 3-4 φορές. Έτσι το παγωτό μας θα γίνει πιο μαλακό και θα σερβίρεται ευκολότερα, χωρίς να υπάρχει πάγος στο εσωτερικό του.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια (εκχύλισμα) Βερίκοκα Δυόσμος Ζάχαρη Κρέμα γάλακτος

Σχετικές Συνταγές