Τάρτα σφολιάτας με ντοματίνια και ρικότα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tarta sfoliatas me ntomatinia kai rikota

Υλικά

  • 200 γρ. ρικότα 
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα, κομμένα στη μέση + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό, τον κρόκο, ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.

Αδειάζουμε και απλώνουμε πάνω στην τάρτα το μείγμα τυριού.

Από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ντοματίνια, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης και με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα αβγού.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με μαϊντανό, μερικά ντοματίνια ακόμη και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές