Τσιπούρα στο φούρνο με σάλτσα λαχανικών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tsipoyra sto foyrno me saltsa lachanikon

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 3  καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές  κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. νερό
  • 2 τσιπούρες  (400-600 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες + 1 λεμόνι, χυμό
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε  τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ,  ρίχνουμε τα καρότα, τις πιπεριές, τον κύβο λαχανικών, το φύλλο δάφνης, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τις  ντομάτες , 2 φλ. νερό και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς τις τσιπούρες σε 2-3 σημεία από κάθε πλευρά.

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, γεμίζουμε τις σχισμές με φέτες λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.

Αδειάζουμε τη σάλτσα λαχανικών σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε τις τσιπούρες.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ελαιόλαδο

Σχετικές Συνταγές