Μεξικάνικα μπουρίτος με κιμά και Kerrygold cheddar
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ κόλιανδρο ξερό
- ½ κ.γ ρίγανη
- ¼ κ.γ αλάτι
- ½ κ.γ μπούκοβο
- 5 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κονσέρβα φασόλια μαύρα
- 400 γρ. Kerrygold Cheddar, τριμμένο
- 8 τορτίγιες
- 3 αβοκάντο σε φέτες
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- φρέσκο κόλιανδρο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά πολύ καλά για 15 περίπου λεπτά.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και τέλος την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ.
Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί, και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Όταν ετοιμαστεί, ρίχνουμε τα φασόλια, το τσένταρ και αφήνουμε να λιώσει σβήνοντας τη φωτιά.
Μαλακώνουμε λίγο τις τορτίγιες βάζοντας τες στονφούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε το μείγμα σε κάθε τορτίγια μαζί με το αβοκάντο, το γιαούρτι και τον κόλιανδρο.
Τυλίγουμε σφιχτά και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβοκάντο
Αλάτι
Γιαούρτι (στραγγιστό)
Ελαιόλαδο
Κιμάς (μοσχαρίσιος)
Κόλιανδρος
Κρεμμύδι
Κύμινο
Μπούκοβο
Ντομάτες
Ντοματοπελτές
Ρίγανη
Τυρί cheddar
Φασόλια (μαύρα)