Σαλάτα ρόκα με ψητές γλυκοπατάτες, καρότα και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Salata roka me psites glykopatates karota kai ntomatinia

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Για τη σαλάτα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ανακατατεύοντας ανά διαστήματα.

Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, τα ψητά λαχανικά και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σκορπίζουμε τις φλοίδες παρμεζάνας.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για το ντρέσινγκ:

Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το ντρέσινγκ στην άκρη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γλυκοπατάτα Ελαιόλαδο Καρότα Λεμόνια (χυμός) Μέλι Μουστάρδα Ντοματίνια Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη (φρέσκια) Ρόκα

Σχετικές Συνταγές