Μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια στο γκριλ με σάλτσα μύρτιλων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Marinarismena choirina mprizolakia sto gkril me saltsa myrtilon

Υλικά

Για τα μπριζολάκια:

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλ. φύλλα baby σπανάκι

Για τη μαρινάδα:

  • 1/3 φλ.ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. ρίγανη

Για τη σάλτσα μύρτιλων:

  • 1 κ.γ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα + 1/3 φλ. επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 φλ. νερό
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κρέμα βαλσάμικου

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ξύδι βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το νερό, τον πολτό σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε σε μία μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού τα μπριζολάκια και τη μαρινάδα,  τη σφραγίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1-8 ώρες.

Για τα μπριζολάκια:

Βάζουμε το γκριλ να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Βγάζουμε τα μπριζολάκια από το ψυγείο και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ραντίζουμε τα μπριζολάκια με ελαιόλαδο, τα μεταφέρουμε στο γκριλ και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα baby σπανάκι και τα μύρτιλα και σερβίρουμε τα μπριζολάκια συνοδεία σάλτσα μύρτιλων.

Για τη σάλτσα μύρτιλων:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το νερό και την κρέμα βαλσάμικου.

Μόλις φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα ¾ των υγρών του.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Σχετικές Συνταγές