Πίτσα με κιμά και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pitsa me kima kai ntomatinia

Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1/3 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ζύμη για πίτσα
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 10 ντοματίνια, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. πεκορίνο, τριμμένο

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε, μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρώς.

Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ξεροψήνεται.

Ρίχνουμε το 1/2 κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, τη ρίγανη και το φύλλο δάφνης.

Ρίχνουμε νερό ώστε να σκεπαστεί ο κιμάς και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του και να αρχίζει σχεδόν να κολλάει στον πάτο του τηγανιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και περιμένουμε λίγο να κρυώσει.

Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου.

Τη μεταφέρουμε σε ένα κυκλικό ταψί και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη μοτσαρέλα.

Ρίχνουμε τον κιμά και απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.

Βάζουμε τις φέτες από τα ντοματίνια, το υπόλοιπο κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.

Βάζουμε την πίτσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Σχετικές Συνταγές