Μπάρες βρώμης με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-15 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpares vromis me mpanana fystikovoytyro kai chiroys karpoys

Υλικά

  • 3 μπανάνες, ώριμες
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • ¾ φλ. φυστικοβούτυρο
  • 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1φλ. αμύγδαλα, κοπανισμένα
  • ½ φλ. καρύδια, κοπανισμένα
  • 1 φλ. κράνμπερις αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 3 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και ρίχνουμε το αβγό.

Προσθέτουμε τη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κράνμπερις, τα δαμάσκηνα, τη σόδα φαγητού, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα σε αυτό αφήνοντας πάχος περίπου 1 εκ.

Με τη ράχη ενός κουταλιού πατάμε το μείγμα να ενωθούν τα υλικά και ισιώνουμε, ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλα τα σημεία.

Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μόλις κρυώσει εντελώς το μείγμα, κόβουμε σε 12-15 ισομερή ορθογώνια κομμάτια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αμύγδαλα Βανίλια (εκχύλισμα) Βρώμη Δαμάσκηνο Κανέλα Καρύδια Κράνμπερι Μπανάνα Σιρόπι (σφένδαμο) Σόδα μαγειρική Φυστικοβούτυρο

Σχετικές Συνταγές