Πατάτες φούρνου τυλιχτές με μπέικον και πέστο βασιλικού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Patates foyrnoy tylichtes me mpeikon kai pesto vasilikoy

Υλικά

  • 6 πατάτες, μικρές
  • 1 κύβο κότας
  • 12 λωρίδες μπέικον, κομμένες στη μέση κατά μήκος

Για την πέστο βασιλικού:

  • 1 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, ψημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις κόβουμε μικρές κυδωνάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον κύβο κότας και βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά να στραγγίξουν και να κρυώσουν λίγο.

Τυλίγουμε γύρω από κάθε πατάτα μία λωρίδα μπέικον.

Καρφώνουμε την άκρη με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει και χαλάσει το σχήμα και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.

Ετοιμάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες πατάτες.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.

Εντωμεταξύ, φτιάχνουμε το πέστο.

Για το πέστο:

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και χτυπάμε.

Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε στην πέστο το ελαιόλαδο, αργά και σταθερά.

Χτυπάμε και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις οι πατάτες βγουν από το φούρνο, όπως είναι ζεστές, τις περιχύνουμε με την πέστο βασιλικού.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Κουκουνάρι Κύβος (κοτόπουλου) Μπέικον Παρμεζάνα Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές