Μανιτάρια πανε με σκόρδο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Manitaria pane me skordo

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 45 ml γάλα
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 300 γρ. μανιτάρια άσπρα, ολόκληρα, καλά σκουπισμένα
  • ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
  • ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Bουτάμε ένα-ένα τα μανιτάρια πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μείγμα αβγού και τέλος στο μπολ με τη τριμμένη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 5 περίπου λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να  ροδίσουν.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα μεταφέρουμς σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μανιτάρια.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Γάλα Ελαιόλαδο Μαϊντανός Μανιτάρια Μανιτάρια (λευκά) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο (σκόνη) Φρυγανιά Φρυγανιά τριμμένη

Σχετικές Συνταγές