Αβγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Avgofetes me krema tyrioy kai fraoyles

Υλικά

  • 225 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 150 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • 3 αβγά
  • 80 ml γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τις φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε με μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα τις 4 από τις 8 φέτες ψωμιού.

Από πάνω τοποθετούμε τις άλλες 4 φέτες ψωμιού ώστε να δημιουργήσουμε ένα σάντουιτς. Κλείνουμε και πιέζουμε ελαφρά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και  χτυπάμε με αβγοδάρτη.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Βουτάμε κάθε σάντουιτς μέσα στο μείγμα των αβγών, στραγγίζουμε και τοποθετούμε στο ζεστό τηγάνι.

Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές, μέχρι το ψωμί  να ροδίσει και να ξεροψηθεί ελαφρώς.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο βούτυρο και τα υπόλοιπα σάντουιτς.

Αφαιρούμε τα σάντουιτς από το τηγάνι, τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε σε πιάτο.

Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε τις αβγοφέτες ζεστές.

 

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κανέλα Τυρί κρέμα Φράουλες Ψωμί (τοστ)

Σχετικές Συνταγές