Κουσκούς με γαρίδες και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Koyskoys me garides kai lachanika

Υλικά

  • 4 φλ. ζωμός κότας
  • 2 φλ. κουσκούς
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρια διάφορα (μαύρα, κόκκινα, πράσινα), φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 500 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 1 φλ. νερό

Διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κουσκούς και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το κουσκούς στην άκρη, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και να αφρατέψει. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το πράσο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθεί λίγο και να βγάλει τη γλύκα του.

Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, τα φρεσκοτριμμένο πιπέρια, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε τις γαρίδες για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, ανακατεύοντας ανα διαστήματα, ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες με τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κουσκούς, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές