Κανταΐφι γιαννιώτικο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ταψί ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Kantaifi gianniotiko

Υλικά

Για το κανταΐφι:

  • 1.280 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 1/2 κ. γ. κανέλα
  • 1 κιλό κανταΐφι (2 πακέτα)
  • 400 γρ. φύλλο για μπακλαβά
  • 2 κούπες βούτυρο πρόβειο 
Για το σιρόπι:
  • 10 φλ ζάχαρη
  • 5 φλ νερό
  • 1 λεμόνι, χυμός
 

Διαδικασία

Για το κανταΐφι:

Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Χωρίζουμε το κανταΐφι και το φύλλο για μπακλαβά στη μέση.

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 40x30εκ. τα μισά φύλλα του μπακλαβά, ενώ αλείφουμε το καθένα με βούτυρο.  

Απλώνουμε επάνω το μισό κανταΐφι και το σκεπάζουμε με το μίγμα της καρυδόψιχας.

Απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζουμε με αρκετό βούτυρο.

Σκεπάζουμε με τα φύλλα του μπακλαβά, τα οποία αλείφουμε με βούτυρο.

Χαράζουμε την επιφάνεια του γλυκού σε λωρίδες φάρδους 4 περίπου δακτύλων και ραντίζουμε επάνω ελάχιστο νερό.

Ψήνουμε το κανταΐφι στους 175°C για περίπου 1 ώρα.

Για το σιρόπι:

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.

Αφού έχει μισοκρυώσει το κανταϊφι μας, περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι.

Όταν κρυώσει τελείως το κανταΐφι, το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο (πρόβειο) Ζάχαρη Κανέλα Κανταΐφι Καρυδόψιχα Λεμόνια Φύλλο για μπακλαβά

Σχετικές Συνταγές