Τυροκροκέτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20-25 τυροκροκέτες ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tyrokroketes

Υλικά

  • 2 φλ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 αβγό, μεγάλο
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ φλ. κεφαλογραβιέρα
  • σπορέλαιο, για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γιαούρτι, προαιρετικά

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη γραβιέρα, τη μοτσαρέλα, το κορν φλάουρ, το αβγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Ρίχνουμε πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με τη κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού, 20-25 περίπου τεμάχια.

Βουτάμε στο μπολ με το μείγμα της φρυγανιάς και ρολάρουμε ώστε το μείγμα να πάει παντού και να καλυφτεί καλά όλη η επιφάνεια.

Τοποθετούμε τις μπάλες τυριού σε μία πιατέλα και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να ζεσταθεί πολύ καλά και στη συνέχεια βάζουμε λίγες λίγες τις τυροκροκέτες να τηγανιστούν για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις τυροκροκέτες από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε αρχικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να τραβήξουν το λάδι, και στη συνέχεια σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Συνοδεύουμε με γιαούρτι και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές