Μοσχοβολιστή τυρόπιτα με τυριά Kerrygold και μυρωδικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

Υλικά
- 30 γρ. βούτυρο Kerrygold
- 8 φύλλα κρούστας
- 3 αβγά
- 120 ml γάλα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 250 γρ. Kerrygold Imokilly Regato Classic, τριμμένο
- 250 γρ. Kerrygold Regato Καπνιστό, τριμμένο
- 250 γρ. Kerrygold Cheddar, τριμμένο
- ½ κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. φρέσκο βασιλικό
Διαδικασία
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα-ένα 4 από τα 8 φύλλα κρούστας.
Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας σε μια φόρμα-ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
Χτυπάμε στο μούλτι τα αβγά, το γάλα και το αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα ψιλοκομμένα αρωματικά και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη να σπάσουν τα τυριά.
Βάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα στο ταψί.
Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε από πάνω κλείνοντας με προσοχή.
Χαράζουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε για 30 -35 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Kerrygold Cheddar
Kerrygold Regato Classic
Kerrygold Regato Καπνιστό
Αβγά
Αλάτι
Βασιλικός
Βούτυρο (Kerrygold)
Γάλα
Δυόσμος
Θυμάρι
Πιπέρι (Μαύρο)
Φύλλο (κρούστας)