Αρνάκι στιφάδο με λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Arnaki stifado me lachanika

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό αρνί από λαιμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια λευκά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • ½ πράσο, ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 σέλινο, ψιλοκομμένο (ρίζα, κοτσάνι και φύλλα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 3 κ.σ. κρέμα μηλόξιδου με στέβια*
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. νερό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

* κρέμα μηλόξιδου με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού.

Σοτάρουμετο αρνί από όλες τις πλευρές για να το θωρακίσουμε.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, τη μουστάρδα και το κρασί, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μπαχάρι και τον κουρκουμά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 50 περίπου λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα μηλόξιδου με στέβια*, το κορν φλάουρ, 1 κ.σ. νερό και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το αρνάκι και να γίνει τρυφερό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στο ενδιάμεσο κι άλλο νερό, ώστε να έχει αρκετό ζουμί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το φαγητό με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

* κρέμα μηλόξιδου με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Σχετικές Συνταγές