Αρνίσιο κότσι στη γάστρα με μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Αrnisio kotsi sti gastra me myrodika

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, χυμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ¼ φλ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, αποξηραμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σκόνη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κύβο βοδινού, θρυμματισμένο
  • αλάτι χονδρό, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 αρνίσια κότσια (περίπου 350 γρ./κότσι)
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη, την πάπρικα και τον κύβο βοδινού.

Με έναν αναδευτύρα χτυπάμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένας πολτός.

Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά τα κότσια.

Στη συνέχεια με όλον τον πολτό μυρωδικών που φτιάξαμε απλώνουμε καλά στο κρέας να πάει παντού.

Τοποθετούμε τα κότσια μέσα σε μία μεγάλη γάστρα, περιχύνουμε με το κρασί και κλείνουμε καλά το καπάκι.

Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες.

Στα μισά του μαγειρέματος γυρίζουμε πλευρά στα κότσια, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να ροδίσει το φαγητό..  

Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές