Μοσχαρίσιο φιλέτο με σπαράγγια και κρέμα βαλσάμικου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Moscharisio fileto me sparaggia

Υλικά

Για το  μοσχαρίσιο φιλέτο:

  • 2 μοσχαρίσια φιλέτα (350 γρ. / φιλέτο)
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ροζ πιπέρι, σε κόκκους
  • φρέσκα φύλλα μαντζουράνας, για γαρνιτούρα

Για τα σπαράγγια:

  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1 μάτσο σπαράγγια , πλυμένα και καθαρισμένα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου 
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Για το  μοσχαρίσιο φιλέτο:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα μοσχαρίσια φιλέτα μαζί με την κρέμα βαλσάμικου, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε το μείγμα να πάει παντού και αφήνουμε τα φιλέτα μερικά λεπτά να μαριναριστούν.

Βάζουμε ένα πυρίμαχο τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στο γκριλ. 

Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα φιλέτα στο τηγάνι, ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε αμέσως το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά στο γκριλ.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα φιλέτα στην άκρη για 5 λεπτά.

Για τα σπαράγγια:

Στο μεταξύ σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε.

Στρώνουμε σε πιάτο τα σπαράγγια και από πάνω τοποθετούμε το μοσχαρίσιο φιλέτο, το οποίο περιχύνουμε με κρέμα βαλσάμικου.

Γαρνίρουμε με κόκκους ροζ πιπεριού και φυλλαράκια μαντζουράνας και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές