Πίτσα λαχανικών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pitsa lachanikon

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. αλάτι, ψιλό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 325 ml νερό, χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την πίτσα:

  • 2 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ σκόρδο, σε σκόνη
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 φλ. φύλλα βασιλικού, φρέσκα
  • 1 κ.γ.μπούκοβο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη ξηρή μαγιά. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το μείγμα αλευριού.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για την πίτσα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 2  βάσεις για πίτσα και τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Μοιράζουμε στις 2 βάσεις και απλώνουμε το χυμό ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το σκόρδο και στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας και τσένταρ.

Απλώνουμε διάσπαρτα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα φύλλα βασιλικού.

Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές