Πικάντικη σούπα με γαρίδες
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη
- ½ φλ. ρύζι καρολίνα
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- 1 φλ. χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο
- 4 φλ. νερό
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. γάλα
- 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ½ λεμόνι, χυμό
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το ρύζι, το μπούκοβο, το χυμό ντομάτας, το νερό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Γάλα
Γαρίδες
Ελαιόλαδο
Κρέμα γάλακτος
Κρεμμύδι
Λεμόνια (χυμός)
Μαϊντανός
Μπούκοβο
Νερό
Ντομάτα (χυμό)
Πιπέρι (Μαύρο)
Πιπεριά (κόκκινη)
Ρύζι (Καρολίνα)
Σκόρδο