Κέικ με καρότο και καρύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
Keik me karoto kai karydia

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 ½  κούπες καρότο τριμμένο
  • 4 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ.  μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ. αλάτι
 Υλικά για το γλάσο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κ.σ. χυμό πορτοκάλι
 

Διαδικασία

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα προσθέτοντας το τριμμένο καρότο, το αλεύρι με το baking powder, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μας (ή σε φόρμα σιλικόνης) και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την άχνη και το χυμό πορτοκαλιού πολύ καλά σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα. Με αυτό καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ και αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο καρύδι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Ελαιόλαδο Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κανέλα Καρότα Καρύδια Μπέικιν πάουντερ Πορτοκάλι Σόδα μαγειρική Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές