Κέικ κανέλας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
Keik kanelas

Υλικά

  • 500gr αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 400gr μαύρη Ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο
  • 400ml γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια
  • 1κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. Baking powder

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα ένα ολόκληρα τα βγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το κονιάκ, το γάλα, το baking powder και το αλεύρι μέχρι να δέσει το μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το τοποθετούμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Αφού ψηθεί το αφήνουμε στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε το κέικ με ένα μίγμα από άχνη ζάχαρη και κανέλα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη (μαύρη) Κανέλα Κονιάκ Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές