Σουφλέ φράουλας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Soufle fraoulas

Υλικά

  • Φράουλες 300 γρ.
  • Ζάχαρη 100 γρ.
  • Αβγά 4 (μόνο τους κρόκους)
  • Αβγά 5 μόνο ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  • Αλεύρι φαρίνα 5 κουταλιές σούπας
  • Γάλα 300 γρ
  • Κονιάκ 4 κουταλιές
 

Διαδικασία

Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κονιάκ και τις αφήνουμε στο  ψυγείο για 1 ώρα.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε το αλεύρι, μετά το γάλα, χτυπώντας συνέχεια και μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Το βράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα βάζουμε στο μίγμα μας, ανακατεύοντας απαλά.

Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις μισές φράουλες, από πάνω το μισό μίγμα του σουφλέ, πάλι φράουλες και τέλος το υπόλοιπο μίγμα. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Γάλα Ζάχαρη Κονιάκ Φράουλες

Σχετικές Συνταγές