Σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soypa me lachanika kai zymarika

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. φασόλια μεξικάνικα, βρασμένα
  • 350 γρ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
  • 2 φλ. κοφτά ζυμαρικά, βρασμένα al dente (κοχυλάκια, πεννάκι κ.τλ.)
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε, μέχρι τα κρεμμύδια γίνουν ημιδιαφανή.

Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, 4 φλ. νερό, τα μεξικάνικα φασόλια και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ζυμαρικά και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές