Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα και χαλβά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 σοκολατάκια
Sokolatakia me leyki sokolata kai chalba

Υλικά

  • 120 γρ. χαλβά του μπακάλη χωρίς σοκολάτα
  • 6+6 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 κρόκους αβγού
  • 11/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • μία φόρμα σιλικόνης με πολλαπλές θήκες για σοκολατάκια ή ατομικά χάρτινα φορμάκια

Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τον χαλβά, το γάλα και 6 κουταλιές σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει ο χαλβάς και να πάρει τη μορφή «πάστας». Ζεσταίνουμε με προσοχή το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει ομογενές μίγμα με το βούτυρο.

Χτυπάμε τους κρόκους με μίξερ χειρός και μόλις αρχίσουν να «αφρίζουν», προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μίγμα παχύρρευστο. Προσθέτουμε τον χαλβά και συνεχίζουμε το χτύπημα με αργή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα συστατικά. Γεμίζουμε τη φόρμα ή τα ατομικά φορμάκια με κουτάλι και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να δέσουν. Βγάζουμε προσεκτικά τα σοκολατάκια από τις φόρμες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη (άχνη) Σοκολάτα Σοκολάτα (λευκή) Φιστίκια Αιγίνης Χαλβάς

Σχετικές Συνταγές