Σοκολατόπιτα με μπανάνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 ταψί
Sokolatopita me mpanana

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 380 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά μεσαίου μεγέθους
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. κακάο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 μπανάνες
 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί 22x22 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βυθίζουμε στο μίγμα.

Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο ταψί, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη (καστανή) Κακάο Κουβερτούρα Μπανάνα Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές