Μάφινς με βρώμη, καρύδια και cream cheese

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 μάφινς ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Muffins me vromi karydia kai cream cheese

Υλικά

  • ¾  φλ. καρύδια
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 85 γρ. cream cheese
  • 2/3 φλ. γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.

Βάζουμε χάρτινες θήκες σε μία φόρμα 12 θέσεων για μάφινς.

Ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ τα καρύδια και αλέθουμε, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα καρύδια, τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Στο μπλέντερ χτυπάμε τη μαύρη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το cream cheese, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή.

Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα του μπλέντερ στο μπολ με το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες κατά τα ¾  και ψήνουμε  για 20 περίπου λεπτά, μέχρι τα μάφινς να ροδοκοκκινίσουν.

Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε τη φόρμα να κρυώσει για 5 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε τις χάρτινες θήκες με τα μάφινς σε σχάρα για να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Cream cheese Αβγά Αλεύρι Αλεύρι (ολικής αλέσεως) Βανίλια (εκχύλισμα) Βρώμη Γάλα Ελαιόλαδο Ζάχαρη Ζάχαρη (μαύρη) Καρύδια Μπέικιν πάουντερ

Σχετικές Συνταγές