Ψητά καλαμάρια λεμονάτα με ρόκα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psita kalamaria lemonata me roka

Υλικά

  • 800 γρ. καλαμάρια
  • 2 λεμόνια, ξύσμα από το μισό και τα υπόλοιπα κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • φέτες ντομάτας, για γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χαράσσουμε τα καλαμάρια.

Βάζουμε την γκριλιέρα να ζεσταθεί και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα καλαμάρια σε δόσεις, έτσι ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία της γκριλιέρας.

Ψήνουμε τα καλαμάρια για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες τους.

Προσθέτουμε κάπου ενδιάμεσα στην γκριλιέρα το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι.

Σερβίρουμε τα καλαμάρια αμέσως σε πιάτα, γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας, φέτες λεμονιού και φέτες ντομάτας.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Καλαμάρια Λεμόνια Λεμόνια (ξύσμα) Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (τσίλι) Ρόκα Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές