Κρεμ μπρουλέ με βερίκοκα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Krem mproyle me verikoka

Υλικά

  • 6 βερίκοκα, κομμένα στη μέση
  • 1/3 φλ. λευκό γλυκό κρασί
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια, σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 1 λίτρο νερό

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα βερίκοκα, το κρασί, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά πάνω, μεταφέρουμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσουν.

Βγάζουμε τα βερίκοκα από το φούρνο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140ο C.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στο μίξερ χτυπάμε τα 100 γρ. ζάχαρη μαζί με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σουρώνουμε με λεπτή σίτα το μείγμα μέσα σε μπολ .

Σε πυρίμαχα ατομικά μπολ βάζουμε τρία μισά βερίκοκα και μοιράζουμε την κρέμα από πάνω.

Βράζουμε 1 λίτρο νερό.

Τοποθετούμε τα ατομικά σκεύη σε ένα ταψί και τα βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.

Προσεκτικά αδειάζουμε το βρασμένο νερό στο ταψί, να φτάσει μέχρι τη μέση τους, και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Βγάζουμε τα φορμάκια από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες .

Όταν είναι να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τις κρεμ μπρουλέ με ζάχαρη και καραμελώνουμε με ένα φλόγιστρο.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγό (κρόκος) Βανίλια Βερίκοκα Ζάχαρη Κρασί (λευκό) Κρέμα γάλακτος Νερό

Σχετικές Συνταγές