Μανιταρόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- 200 γρ. πορτομπέλλο μανιτάρια, σε φέτες
- 200 γρ. πλευρώτους μανιτάρια, σε φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 400 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε κομματάκια
- 150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- 200 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- 400 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 4 μεγάλα αβγά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, για λάδωμα
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, την πιπεριά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε τη γέμιση για 10 περίπου λεπτά.
Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρεγκάτο και το τσένταρ.
Ρίχνουμε στη γέμιση τα αβγά και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο C.
Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί 40x31cm.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Χαράσσουμε το πάνω φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.