Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pikantikes fteroyges kotopoylo

Υλικά

  • 10 φτερούγες κοτόπουλο 
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα μέτρια καυτερή
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο σος
  • 4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι 
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1/2 φλ. νερό

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να πάει το αλεύρι παντού.

Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και τοποθετούμε τις φτερούγες κοτόπουλο σε ένα ορθογώνιο ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, όσο οι φτερούγες κοτόπουλο ψήνονται, σε ένα βαθύ μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη,το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, το ταμπάσκο, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το ξύδι, το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε τις φτερούγες κοτόπουλο με λίγη από τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.

Μοιράζουμε τις φτερούγες στα πιάτα, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη πικάντικη σάλτσα, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικές Συνταγές