Κοτόπουλο ογκρατέν με μπύρα και μουστάρδα με μέλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotopoylo ogkraten me mpyra kai moystarda me meli

Υλικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε κιμά
  • ½ φλ. μπύρα
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 6 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1200 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

 

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλο και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 7-10 λεπτά.

Σβήνουμε με την μπύρα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα με μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι, έτσι ώστε να έχουμε χοντροκομμένα κομμάτια.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο, στρώνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος της πατάτας και από πάνω απλώνουμε τον κιμά κοτόπουλου με τη σάλτσα.

Στη συνέχεια , ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα πατάτας, το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, ενώ 10 λεπτά πριν ψηθεί το φαγητό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ξεροψηθεί από πάνω.

Όταν ψηθεί, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γάλα Δυόσμος Ελαιόλαδο Κοτόπουλο Κρεμμύδι Μουστάρδα μέλι Μπύρα Ντομάτες Παρμεζάνα Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές