Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαύρο κεράσι

Υλικά
Για το κρέας:
- 600γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα:
- 150 ml. ξηρό κόκκινο κρασί
- 150 ml. χυμό κράνμπερι
- 5 κ.σ. μαρμελάδα μαύρο κεράσι
- 150 ml. νερό
- 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
Διαδικασία
Για το κρέας:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Αλείφουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρολάρουμε το κρέας πάνω στο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Για τη σάλτσα κεράσι:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το χυμό κράνμπερι, τη μαρμελάδα μαύρο κεράσι, 150 ml. νερό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό για να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα, το προσθέτουμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε υψηλή φωτιά.
Μαγειρεύουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά.
Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά τη σάλτσα.
Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτά κομμάτια, το περιχύνουμε με τη σάλτσα με μαρμελάδα μαύρο κεράσι και σερβίρουμε συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτας.