Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαύρο κεράσι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mosharisio fileto me saltsa mavro kerasi

Υλικά

Για το κρέας:

  • 600γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:

  • 150 ml. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 150 ml. χυμό κράνμπερι
  • 5 κ.σ. μαρμελάδα μαύρο κεράσι
  • 150 ml. νερό
  • 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

 

Διαδικασία

Για το κρέας:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Αλείφουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρολάρουμε  το κρέας πάνω στο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Για τη σάλτσα κεράσι:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το χυμό κράνμπερι, τη μαρμελάδα μαύρο κεράσι, 150 ml. νερό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό για να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα, το προσθέτουμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε υψηλή φωτιά.

Μαγειρεύουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά.

Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί  για 2-3 λεπτά.

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά τη σάλτσα.

Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτά κομμάτια, το περιχύνουμε με τη σάλτσα με μαρμελάδα μαύρο κεράσι και σερβίρουμε συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτας.

 

Σχετικές Συνταγές