Πίτσα με γραβιέρα, σαλάμι, πιπεριές, ελιές και σπανάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pitsa me graviera salami piperies elies kai spanaki

Υλικά

Για την πίτσα:

  • 1 πακέτο ζύμη για πίτσα
  • 10 φέτες σαλάμι Λευκάδας
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
  • 100 γρ. σπανάκι, κομμένο
  • 5 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο ξερό φύλλο δάφνης
  • 4 ντομάτες, τριμμένες
  • μια μεγάλη πρέζα ξερή ρίγανη
  • ¼ κ. γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. ψιλή ζάχαρη

 

Διαδικασία

Για τη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο.

Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, τη φρέσκια ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 10 περίπου λεπτά.

 Για την πίτσα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 30cm και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης για να μπορέσει η θερμοκρασία να πάει από κάτω προς τα πάνω.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη.

Στην συνεχεία βάζουμε από πάνω όλα τα υλικά ξεκινώντας με το σαλάμι, στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές, το σπανάκι, τις ελιές και τελευταίο το τυρί και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.

Σχετικές Συνταγές