Κέικ με γλάσο πορτοκαλιού και δυόσμο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Keik me glaso portokalioy kai dyosmo

Υλικά

Για το κέικ:
  • 1 βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα, το εβαπορέ, το κονιάκ και σιγά σιγά το αλεύρι.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκ. και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-55 λεπτά.

Για το γλάσο

Στο  πολυμίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, 2-3 φύλλα δυόσμου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Ξεφορμάρουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο. Γαρνίρουμε με 2-3 φύλλα δυόσμου.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) Βούτυρο Γάλα Δυόσμος Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κονιάκ Πορτοκάλι (ξύσμα) Πορτοκάλι (χυμός) Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές