Μπουτάκια κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ελιές και σάλτσα ντομάτας

Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 1 ½ φλ. ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι
- 1 κ.σ. ξερός βασιλικός
- 1 κ.γ. ρίγανη
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπουτάκια και από τις δύο πλευρές για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 περίπου λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ελιές, το βασιλικό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και μόλις το φαγητό πάρει βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά.