Πέννες στο φούρνο με ανάμικτα λαχανικά αλά παριζιέν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pennes sto foyrno me anamikta lachanika ala parizien

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες
  • 700 γρ. σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά (φασολάκια, πατάτες, καρότα, μανιτάρια, καπνιστό μπέικον, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανός, σχοινόπρασο, δεντρολίβανο) αλά παριζιέν
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση
  • λίγη ζάχαρη
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βράζουμε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το μπέικον, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και τη μισή ποσότητα φρυγανιάς.

Στρώνουμε το φαγητό στο ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη ποσότητα κεφαλογραβιέρας και φρυγανιάς.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές