Ζεστό σάντουιτς με ψητό χοιρινό, γραβιέρα Αμφιλοχίας και πίκλες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zesto sandwich me psito choirino graviera Amfilochias kai pikles

Υλικά

  • 2 ψωμάκια τσιαπάτα
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 170 γρ γραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 170 γρ. πίκλες, ψιλοκομμένες
  • 220 γρ. ζαμπόν με μέλι, σε φέτες
  • 170 γρ. ψητό χοιρινό, σε χοντρές φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε την τοστιέρα.

Ανοίγουμε το κάθε ψωμάκι και αλείφουμε και τις δύο πλευρές με μουστάρδα.

Βάζουμε στο κάτω μέρος το χοιρινό και από πάνω το ζαμπόν μελιού.

Στη συνέχεια βάζουμε τη γραβιέρα και από πάνω τις πίκλες.

Καπακώνουμε τα σάντουιτς και τα πιέζουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε και τις δύο πλευρές του ψωμιού και τα τοποθετούμε στην τοστιέρα με μέτρια πίεση και θερμοκρασία.

Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.

Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγώνια και με μία οδοντογλυφίδα στηρίζουμε μία φέτα πίκλας.

Σερβίρουμε τα σάντουιτς ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Γραβιέρα (Αμφιλοχίας) Ζαμπόν με μέλι Μουστάρδα Πίκλα Χοιρινό Ψωμί (τσιαπάτα)

Σχετικές Συνταγές