Μπούτια κοτόπουλου με τσορίθο, λαχανικά και πετιμέζι ροδιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpoytia kotopoyloy me tsoritho lachanika kai petimezi rodioy

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, με πέτσα, χωρίς κόκαλο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια , κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
  • 100 γρ. λουκάνικο τσορίθο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρά καρέ
  • 100 γρ. ντομάτα, στον τρίφτη
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 4 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • φρέσκο δεντρολίβανο

 

Διαδικασία

Γυρνάμε κάθε μπούτι κοτόπουλου ανάποδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε κατά μήκος του κόκαλου και το αφαιρούμε, κρατώντας όμως την πέτσα του.

Σε μία κατσαρόλα με 4 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και το τσορίθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας σταδιακά τις μελιτζάνες, το καρότο, τις πιπεριές, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο την τριμμένη ντομάτα, συμπληρώνουμε με 1 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τα λαχανικά, το πετιμέζι ροδιού, τη μαύρη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές