Πιτάκια με γαρίδες και τυρί κρέμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 36 πιτάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pitakia me garides kai tyri krema

Υλικά

  • 230 γρ. γαρίδες καθαρισμένες, βρασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. άνηθος, λιωμένος
  • 1/4 φλ. κρεμμυδάκι, λιωμένο
  • 1/2 φλ. τυρί φοντίνα, τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 450 γρ. (12 φύλλα) φύλλο κρούστας 
  • 1 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 2 κ.σ. σουσάμι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τις γαρίδες, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το τυρί φοντίνα, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.

Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.

Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.

Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.

Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.

Αλείφουμε τα πιτάκια με το αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τα πιτάκια ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Άνηθος Βούτυρο Γαρίδες Κρεμμυδάκια φρέσκα Σουσάμι Τυρί (Fontina) Τυρί κρέμα Φύλλο (κρούστας)

Σχετικές Συνταγές