Ταρτάκια κουρού με σπαράγγια και ρεγκάτο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 ταρτάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tartakia koyroy me sparaggia kai regkato

Υλικά

  • 1 πακέτο (450 γρ.)  στρογγυλά κουρού (2Χ10), ξεπαγωμένα
  • 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
  • 1 φλ. (200 ml) γάλα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 αβγά, χτυπημένα
  • 20 ντοματίνια
  • 1 φλ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Σε αντικολλητικές φόρμες για μάφινς τοποθετούμε τις στρόγγυλες ζύμες κουρού, μία σε κάθε θέση.

Κόβουμε φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζουμε τη ζύμη και ρίχνουμε όσπρια ή ρύζι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνουμε τις βάσεις να κρυώσουν. 

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια, μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αβγά, το τυρί και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

Μοιράζουμε τα σπαράγγια και τα ντοματίνια στις βάσεις κουρού και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το μείγμα αβγών –τυριού.

Ψήνουμε τα ταρτάκια κουρού στον προθερμασμένο φούρνο στους 200° C  για 20 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε τα ταρτάκια από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γάλα Ελαιόλαδο Ζύμη κουρού Ντοματίνια Σπαράγγια Τυρί (Regato)

Σχετικές Συνταγές