Κοκκινιστά μπουτάκια κοτόπουλου με πιπεριές και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kokkinista mpoytakia kotopoyloy me piperies kai elies

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ελαιόλαδο
  • 1 ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 80 γρ. μαύρες ελιές
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

 

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μερίδες για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, την πιπεριά και το δεντρολίβανο και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Ρίχνουμε τις ελιές και τα ντοματίνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε δυο πυρίμαχα σκεύη, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Σχετικές Συνταγές